סופ"ש זה משהו שמגיע כל שבוע (כן ככה זה, אין מה לעשות) ואיתו מגיעה ארוחת שישי -
ארוחה משפחתית שלרוב עשירה במאכלים טעימים ומגוונים.
ארוחה כזאת יכולה להגיע בקלות לכ-1,500 קלוריות ואפילו יותר 😳
אז כמה קלוריות בערך יש במזונות השונים בארוחת שישי?
ומה עושים ואיך מורידים את הערך הקלורי של הארוחה?
הלנה איינגורן - B.Sc. Nutrition Science
ערכים בסלטים
- כף סלט חצילים קלויים: כ- 30 קלוריות
- כף סלט כרוב אדום במיונז: כ- 30 קלוריות
- כף מטבוחה: כ- 50 קלוריות
- צלוחית סלט ירקות: כ- 50 קלוריות
- כף טחינה מדוללת: כ- 50 קלוריות
- כף חומוס: כ- 80 קלוריות
ערכים במנות חלבון:
- מנה של נסיכת הנילוס או אמנון אפוי: 180 קלוריות
- מנה של סלמון אפוי: 300 קלוריות
- מנה של סלמון מבושל ברוטב: 400 קלוריות
- 4 קציצות עוף קטנות: 260 קלוריות
- כרע עוף: 260 קלוריות
- 150 גרם לאחר הכנה אסאדו: 450 קלוריות
ערכים בתוספות:
- כף הגשה שעועית ירוקה מאודה: 40 קלוריות
- כף הגשה שעועית ירוקה ברוטב אדום: 80 קלוריות
- כף הגשה אפונה: 80 קלוריות
- שליש צלחת אורז: 200 קלוריות
- שליש צלחת תפו"א: 300 קלוריות
- חתיכת חלה: 150 קלוריות
- חלה אישית: 320 קלוריות
ערכים בסוף הארוחה:
- כוס סלט פירות: 100 קלוריות
- פרוסת עוגת תפוזים: 150 קלוריות
- פרוסת עוגת שוקולד: 450 קלוריות
- כוס קשיו קלויים: 800 קלוריות