07 Aug
07Aug

אבוקדו מכיל שומן מסוג אומגה 9 (חומצה אולאית).חומצת שומן זו היא לא חיונית, הגוף שלנו יודע לייצר אותה והיא מאוד חשובה לבריאות הלב וכלי הדם שלנו.

האבוקדו מכיל כמות מכובדת של סיבים תזונתיים: כ- 25% מהדרישה היומית שלנו ב-100 גרם אבוקדו.

ב-100 גרם של אבוקדו יש:  

  1. ויטמין C: כ-10% מהדרישה היומית.
  2. אשלגן: כ-10% מהדרישה היומית.
  3. חומצה פולית: כ-20% מהדרישה היומית.

האבוקדו מכיל נוגדי חמצון כמו: α-Carotene, β-Carotene, Lutein 

נוגדי חמצון שחשובים לבריאות העיניים שלנו ולבריאות הגוף.

בשליש אבוקדו (100 גרם ללא הקליפה) יש כ-150 קק"ל.

בכף אבוקדו(כ-25 גרם) יש כ-35 קק"ל.