דג הסרדין הוא כנראה אחד המזונות הבריאים ביותר שיש, אך הוא מקבל פחות "תהילה" לעומת דג הסלמון או דג הטונה. ייתכן שזה בגלל הריח והטעם החזקים שלו או אולי בגלל שהוא פחות שייך למסורת בארץ ישראל. כך או אחרת, בהחלט כדאי להכיר את הסרדינים ואת הערך התזונתי שלהם, כי יש הרבה.
5 רכיבי תזונה בסרדינים בכמויות עצומות ומשמעותיות:
הסרדינים מכילים מינרלים נוספים, כמו אשלגן, מגנזיום, ברזל, יוד וזרחן.
בנוסף, למעט ויטמין C, הסרדינים מכילים את כל הויטמינים - ויטמין D, כל קבוצת ויטמיני B וכן ויטמין E, A ו-K.
2 דברים נוספים וחשובים:
א. כמות מזהמים נמוכה - בסרדינים ישנן כמויות נמוכות של כספית ושל תרכובות אורגניות מסוכנות הנקראות "ביפנילים עתירי כלור" (PCB's), וזאת מכיוון שהסרדינים אוכלים בעיקר צמחים, וכן בגלל העובדה שתוחלת החיים של הסרדין יחסית קצרה.
ב. מומלץ לאכול את דג הסרדין בשלמותו, שכן חלק גדול מהרכיבים שציונו, נמצאים בעור ובאדרה (שלד הדג).
* אנשים עם אבנים בכליות מסוג "אבני חומצת שתן", וכן חולי גאוט (שיגדון)- עליהם להגביל את המזונות העשירים בפורינים, כמו סרדינים, איברים פנימיים, כרובית, אלכוהול ופטריות.
* חולי אי ספיקת כליה - אמנם אין צורך להימנע מדגים, אך הם מוגבלים בכמות החלבון, הזרחן והנתרן, שדי גבוהים בסרדינים.
אז נכון - הריח לא משהו בכלל, ולרובנו גם הטעם לא בדיוק מזכיר שוקולד... אבל עדיין - מי שאוהב לאכול סרדינים, מספק לעצמו מזון בריא, מזין ומצוין לגוף האדם.