קיימים המון משקאות חלב ותחליפים בסופר ותמיד מתלבטים במה לבחור:
חלב פרה- רצוי לבחור בחלב מועשר כלומר יש בו תוספת של סידן וויטמין D שחיוניים לבריאות העצם.
יש אנשים שרגישים לחלב פרה, מה שמתבטא בכאבי בטן ואי נעימות לאחר שתייתו. למה זה קורה?
בגוף שלנו קיים אנזים בשם לקטאז. תפקידו לפרק את הדו-סוכר לקטוז (שנמצא בחלב) לגלוקוז וגלקטוז. לחלק מאיתנו יש רמה נמוכה של האנזים הזה ולכן יש קושי לפרק את הלקטוז ולספוג אותו כראוי. הוא מגיע למעי הגס, עובר תהליך תסיסה שגורם לגזים וכאבי בטן.
במצב כזה ניתן לבחור בחלב נטול לקטוז שבו התעשייה מפרקת את הלקטוז לגלוקוז וגלקטוז באופן חיצוני ולכן לא חייב את האנזים.
שימו לב שהוא יהיה מתוק יותר מחלב רגיל בגלל תהליך הפירוק ולא כי יש בו יותר סוכר.
חלב עיזים- לרוב מכיל גם לקטוז ויכול לגרום לאי נעימות בטנית לכן מי שסובל לאחר שתיית חלב רגיל- עדיף לבחור בחלב דל\נטול לקטוז.
במחלקת משקאות סויה קיים גם מגוון גדול. אז איך בוחרים באחד?
ההבדל העיקרי ביניהם היא כמות הפחמימה והסוכר- תחפשו משקאות שהם "ללא תוספת סוכר" או "לייט" בהם תקבלו כמות חלבון זהה למשקאות אחרים אבל כמות פחמימה נמוכה יותר.
בקטגוריה האחרונה-
אפשרויות נוספות לטבעוניים, צמחוניים או כאלו שלא אוהבים חלב רגיל.
לדוגמא חלב שקדים מורכב ברובו ממים ורק 2% שקדים. תשימו לב לערכים התזונתיים שלא תורמים לנו הרבה.
לרוב משקאות מהסוג הזה מכילים כמות פחמימה גבוהה ומעט חלבון. לכן עדיף לבחור במשקה סויה לעומת משקה אורז, למשל.
הלנה איינגורן - B.Sc. Nutrition Science
סוגי חלב שונים: (הערכים ל- 100 מ"ל)
משקאות סויה: (הערכים ל- 100 מ"ל)
תחליפי חלב נוספים: (הערכים ל- 100 מ"ל)