מה לא נאמר לזכותם של החלבונים?
- תורמים לתחושת שובע
- חיוניים לבניית/ שימור מסת השריר
- יכולים לשמש כמקור אנרגיה
- עוד הרבה יתרונות בריאותיים
למטרת שימור מסת שריר בזמן תהליך חיטוב או למטרת בניית שריר בזמן תהליך עליה במסה- נשאף לצרוך לפחות 1.6 גרם חלבון על כל ק"ג ממשקל הגוף
אז כמה חלבון אתם אוכלים?
מטר גרשוני - B. Sc. Nutrition Science
בשר/ ביצים/ דגים
- 100 גרם חזה עוף (לפני בישול)= 120 קק"ל
- קופסת טונה בשמן= 200 קק"ל
- קופסת טונה במים= 100 קק"ל
- קופסת סרדינים בשמן= 180 קק"ל
- 100 גרם סינטה (לפני בישול)= 120 קק"ל
- 100 גרם סלמון (לפני בישול)= 180 קק"ל
- 2 ביצים שלמות + 2 חלבוני ביצה (M)= 240 קק"ל
חלב ומוצריו
- גביע קוטג' 3%= 200 קק"ל
- אבקת חלבון מי גבינה (סקופ שטוח)= 130 קק"ל
- 2 פרוסות גבנ"צ 9%= 120 קק"ל
- 700 מ"ל (3.5 כוסות) חלב 3%= 420 קק"ל
חלבון מהצומח
- 150 גרם טופו (לפני בישול)= 250 קק"ל
- 200 גרם אדממה (לאחר בישול)= 250 קק"ל
- 100 גרם סייטן (לפני בישול)= 120 קק"ל
- 500 גרם קינואה (לאחר בישול)= 600 קק"ל