מה קורה כששורפים אוכל?
כדאי לדעת שבשריפת אוכל נוצרת תגובה כימית
שנקראת תגובת מייארד.
הסוכרים שבמזון מתחברים לחלבון ומשנים את הטעם, המרקם והערך התזונתי.
התגובה מתרחשת ב-120-140 מעלות ומעלה, ובמהלכה נוצרים חומרים (AGE ואקרילאמיד) אשר עלולים להיות מקושרים למחלות שונות.
כמובן שממדורה אחת לא יקרה כלום, אבל לאנשים שאוהבים ״לשרוף״ את הלחם, התפוח אדמה, הבטטה ומזונות נוספים שלהם, כדאי בריאותית להוציא את זה כמה דקות לפני.
תשמרו על עצמכם ותהנו!
אז מה יש לנו?