מאמר סקירה מ-2018 הדגים מה קורה, למשל, ל-20 ג' חלבון שנצרכים בארוחה מסוימת
(הנתונים אגב ממחקר אחר מ-2015)
החלבון שאנחנו אוכלים מתפרק במערכת העיכול לחומצות אמינו
כ-90% מהן נספגות. מה קורה להן?
כ-50% מחומצות האמינו מגיעות לתאי מערכת העיכול והכבד
רק כ-10% מחומצות האמינו מתחברות מחדש לחלבון, חלק גדול ממנו ברקמת השריר
כ-40% מחומצות האמינו מתפרקות בעיקר לצרכי אנרגיה (וגם מערכת העצבים, סינתזת אוראה ועוד)
מכיוון שבזמן ירידה במשקל, הגוף צריך להשיג חלק מהקלוריות בעצמו - הוא משתמש בכמות גדולה יותר של חומצות אמינו
זו הסיבה העיקרית להמלצה לצרוך כמות חלבון גדולה יותר כשמנסים לרדת במשקל
*חשוב לציין כי פרמטרים נוספים כמו אימונים, גיל, מצבי חולי וסוג החלבון עשויים להשפיע על אחוז הספיגה ועל אחוז הבנייה מחדש של החלבונים בגוף