21 Aug

בשנים האחרונות עולות עדויות על היתרונות של תזונה צמחונית כמפחיתה סיכון למחלות לב וכלי דם, רמות שומנים בדם, סוכרת וסוגים מסוימים של סרטן.
במידה ואתם לא בוחרים באורח חיים צמחוני, אפשר לאמץ יום צמחוני פעם-פעמיים בשבוע בשל היתרונות הבריאותיים שלה.
ריכזנו עבורכם 6 אפשרויות לתחליפי חלבון צמחוניים.
*הערכים הם ל-100 גרם.
בשורה העליונה- מוצרי מזון שניתן להוסיף לתבשילים ביתיים.
בשורה התחתונה- מוצרי מזון מוכנים מראש שלא מצריכים הכנה רבה.
במידה ובחרתם להכין מנה צמחונית,
העדיפו מוצרים ברמת עיבוד מינמאלית ככל הניתן, ללא רשימת רכיבים ארוכה, מזונות גולמיים כמו קטניות, דגנים מלאים. כלומר העדיפות לבחור מזונות מהשורה העליונה.
מנגד, נסו להפחית בצריכת מזון מהשורה התחתונה שעשיר יותר בקלוריות ונתרן.

הלנה איינגורן - B.Sc. Nutrition Science

טופו מועשר בסידן

  • 130 קלוריות
  • 15 גרם חלבון
  • 320 מ"ג סידן
  • 5 מ"ג נתרן 

סייטן

  • 140 קלוריות
  • 25 גרם חלבון
  • 580 מ"ג סידן
  • 15 מ"ג נתרן

אדממה

  • 140 קלוריות 
  • 12 גרם חלבון
  • 145 מ"ג סידן
  • 14 מ"ג נתרן

המבורגר צמחוני

  •  150 קלוריות
  • 17 גרם חלבון
  • 400 מ"ג נתרן

כדורי בשר צימחונים

  •  200 קלוריות
  • 20 גרם חלבון
  • 400 מ"ג נתרן

שניצל תירס

  • 230 קלוריות
  • 7 גרם חלבון
  • 350 מ"ג נתרן