כשבוחרים את המוצרים הנכונים ומשתמשים בכמויות מתונות, רטבים יכולים לשדרג לנו את הארוחה ולהפוך אותה למהנה יותר :)
שימו לב - רטבים עלולים להכיל נתרן בכמות גבוהה, וצריכת הנתרן של רובינו גם ככה חורגת מההמלצות, לפיהן לא כדאי לחרוג מכפית מלח אחת ביום (כ-1500 מג' נתרן).
בנוסף, עלולים להיות נוכחים במוצר חומרים משמרים, צבעי מאכל וחומרי טעם וריח שונים שמטרתם אמנם ליצור מוצר טעים בפחות קלוריות, אך אי אפשר להגדיר אותם כמומלצים מבחינה בריאותית.
לסיכום, נמשיך להמליץ לצרוך רטבים בכמות מתונה , כזו שגם תסייע לנו להינות יותר מהאוכל, וגם תעזור לנו לקדם בריאות !
מטר גרשוני - B.Sc Nutrition Science | אמיר וינוגרד - דיאטן קליני וספורט
רטבים עם כ- 15-10 קק"ל לכף
ברביקיו אסם
רוטב שום לייט הלמנס
אלף האיים 5% שומן אסם
קטשופ מופחת סוכר אסם
מיוקל 5% תלמה
רוטב סויה קוקימן
רטבים עם כ- 20-30 קק"ל לכף
ויניגרט הדרים - הדס
יניגרט לסלט חסה-אסם
רוטב טריאקי קנור
אלף האיים לייט - הלמנס
אלף האיים - תלמה
קטשופ אסם/היינץ
רוטב סויה סיני קנור
רוטב שום אסם
חרדל אמיתי תלמה
רטבים נוספים בכמות קלוריות גבוהה יותר
מיונז לייט ("מיולייט") היינץ - כ 60 קק"ל לכף
מיונז "אמיתי" תלמה - כ 90 קק"ל לכף
רוטב בייגלה מלוח - כ 100 קק"ל לכף