23 Aug

נכון, כדאי מאוד להסתכל על הקלוריות ועל החלבון במה שאנחנו אוכלים,
אבל צריך לזכור שיש עוד רכיבים חשובים, כמו ויטמין די וסידן.

יש לציין שלנשים מגיל 51 ולגברים מגיל 71 מומלץ לצרוך 1,200 מ״ג סידן ביום, ולא 1,000 מ״ג, בגלל הסיכון המוגבר לבעיות בצפיפות העצם.

מטר גרשוני - B. Sc. Nutrition Science
.
.

איזו ריקוטה עדיפה?

בעוד שבגבינת ריקוטה "למריחה" של גד תמצאו 620 מ"ג סידן ל- 100 גרם

בריקוטה ה"קלאסית" של אותה חברה תמצאו  320 מ"ג סידן ל- 100 גרם

הכמות יפה בשני המקרים, אך ההבדל בהחלט משמעותיללא ספק, עדיף ריקוטה למריחה

בריקוטה למריחה תמצאו תוספת של ויטמין D , שאינה קיימת ברוב הגבינות

ריקוטה מיוצרת ממי גבינה - חלבון שנחשב לאיכותי ביותר

אז מה עדיף?

 מבחינת קלוריות, ההבדלים זניחים

מי שמחפש יותר חלבון - עדיף קוטג', כי הכמות כמעט כפולה 

מי שמחפש סידן - עדיף ריקוטה למריחה, כי מכילה פי 6 יותר מקוטג'

ככלל, מוצרי חלב רזים מספקים חלבון איכותי ומהווים מקור טוב לצריכת סידן ב"עלות" קלורית נמוכה יחסית